0268.333.126
Luni-Vineri 08:00-16:30
office@sedainvest.ro
Acasă

Despre noi

Istoria SEDA INVEST începe în anul 2000, ca o companie brașoveană cu ...

Discuri abrazive

Brandul Red Square a devenit cunoscut prin discurile abrazive calitative...

Mănuși de protecție

Protecția este cea mai importantă în orice industrie, iar noi suntem aici să vă...

Etanșanții profesionali

Brandul Albert’s deținut de Seda Invest cuprinde o gamă de etanșanți...

Benzi adezive

Brandul Werker deține un portofoliu de produse ce cuprinde benzi de...

Organe de asamblare

Brandul Steelbird cuprinde o gamă largă de produse precum: șuruburi...

Contact

Unitate protejată

<

REPREZINȚI O FIRMĂ/INSTITUȚIE CU PESTE 50 DE ANGAJAȚI?

Utilizează jumătate din fondul taxelor prin achiziția de echipamente de protecție fabricate la
UNITATEA noastră PROTEJATĂ!
Din dorința de a oferi clienților produse de calitate fabricate în România, am înființat și o
fabrică de echipamente protecție la Brașov, unde peste 5000 de articole sunt confecționate
lunar de către o echipă dedicată. Începând cu luna februarie 2021, puteți achiziționa de la
unitatea noastră protejată orice tip de echipamente de protecție în conformitate cu legea
448/2006 privind protecția persoanelor cu dizabilități.
Fiind una din puținele unități protejate din țară cu acest profil, o colaborare de lungă durată
cu unitatea noastră protejată nu poate decât să vă sprijine activitatea.
Contribuie la DEZVOLTAREA DURABILĂ A AFACERII TALE și află
ce AVANTAJE FISCALE poți avea
prin legarea unui parteneriat cu unitatea noastră protejată.

Lasă-ne un e-mail și te vom contacta în cel mai scurt timp.

Utilizează jumătate din fondul taxelor prin achiziția de echipamente de protecție fabricate la UNITATEA noastră PROTEJATĂ! Din dorința de a oferi clienților produse de calitate fabricate în România, am înființat și o fabrică de echipamente protecție la Brașov, unde peste 5000 de articole sunt confecționate lunar de către o echipă dedicată. Începând cu luna februarie 2021, puteți achiziționa de la unitatea noastră protejată orice tip de echipamente de protecție în conformitate cu legea 448/2006 privind protecția persoanelor cu dizabilități. Fiind una din puținele unități protejate din țară cu acest profil, o colaborare de lungă durată cu unitatea noastră protejată nu poate decât să vă sprijine activitatea. Contribuie la DEZVOLTAREA DURABILĂ A AFACERII TALE și află ce AVANTAJE FISCALE poți avea prin legarea unui parteneriat cu unitatea noastră protejată.

Lasă-ne un e-mail și te vom contacta în cel mai scurt timp.

* prin trimiterea e-mailului sunteți de acord ca Seda Invest să vă prelucreze datele, respectând legislația aplicabilă privind protecția datelor, inclusiv Regulamentul European 679/2016 privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Livrare Rapida
In toata Romania
Returnarea Banilor
In maxim 72h
Schimb Gratuit
Pentru orice produs
Transport Gratuit
Pentru comenzile de peste 150 ron
Acasă
Articol protectie auditiva
Seda Invest

protecție Auditivă

Sunetul se caracterizează în principal prin frecvență, adică numărul vibrațiilor pe secundă. Sunetele percepute de urechea umană se înadreaza pe o plaja de frecvente cuprinsa intre 20 si 16000 Hz. Nivelul de presiune al sunetului se masoara în decibeli (dB), care indica de cate ori depaseste sunetul valoarea de referinta de 20 μPa, adia presiunea celui mai slab sunet perceptibil la o frecventa de 1000 Hz.

Protecția auditivă are o valoare limită medicală de 80 dB la zgomote cu caracter static (oscilație maximă de 5dB), respectiv 135 dB la zgomote cu caracter de impuls (impulsurile de sunet la intervale de minim 10ms). Dacă nivelul de zgomot zilnic la locul de muncă nu se situează în mod clar sub aceste valori limită, acesta trebuie determinat prin măsurare și trebuie luate măsurile necesare (echipamente de protecție individuale, reducerea zgomotelor tehnice, modificarea în ceea ce privește unelte de lucru și a organizării muncii etc.). Limita de zgomot nu trebuie să depășească valoarea de 87 dB (L ex ,8h), respectiv 140dB(L max), inclusiv în cazurile în care se utilizează echipamente de protecție. Nerespectarea prevederilor referitoare la protecția auzului, în afară de faptul că duce la deteriorarea durabilă și gravă a sănătății, poate avea efecte negative imediate chiar și în intervalele acceptate specificate în tabel: puls crescut, tensiune arterială, oboseală instantanee, capacitatea redusa a atenției, durere de cap, greața și pierderea echlibrului.

Alegerea antifoanelor externe (EN352-l) interne (EN352-2) corespunzatoare trebuie să se țină cont de faptul valoarea capacitații de protecție diferă funcție de plaja de frecvențe în condițiile unui zgomot dat, de aceea se impune echipament de protecție conform caracteristicii nivelului respectiv de zgomot. Antifoanele potrivite oferă suficientă protecție numai dacă sunt fixate și purtate în mod corespunzător, conform descrierii din instrucțiunile de utilizare.

80 db aspiratoare Se recomandă purtarea de echipamente împotriva zgomotului
85 db locomotive diesel 8 Purtarea obligatorie de echipamente împotriva zgomotului
88 db mașini de tuns iarba 4 ore
91 db bormașina 2 ore
94 db mașina de tipărit 1 oră
97 db morteze 30 minute
100 db ferestraie circulare 15 minute
110 db ciocane pneumatice 30 de secunde
120 db goarnă tren 2 secunde(prag de durere)
130 db împușcături 1 secunda
140 db avioane de vânătoare 0.5 secunde

La nivelul de zgmot peste 80 db, angajatorul se obligă să asigure echipamente de protecție auditivă, iar purtarea acestora este obligatorie peste 85 dB. Atenție: nivelul de zgomot nu trebuie redus cu 15 dB sub valoarea limită de intervenție, în caz contrar pot apărea probleme de comunicare cu consecințe grave. Este bine de știut, că datorită caracteristicii logaritmice a difuzării sunetului, două surse de zgomot cu un nivel identic de presiune acustică înseamnă o creștere de 3+ dB, adică emisia a două aparate de 90 dB împreună va fi de 93 dB.

Tipuri de echipamente împotriva zgomotului

Dispozitive de protecție cu diminuarea pasivă a zgomotului: izolează sursa de zgomot cu ajutorul unor materiale intermediare de absorbție acustică.

Antifoane interne: de unică folosință, reutilizabilă (lavabile), cu cordeluță.

Antifoane externe pasive: cu bandă pe cap, cu fixare pe ceafă sau pe cască.

Căști antifon electronice: pentru absorbția zgomotului în funcție de tipul acestuia (de ex. atenuează zgomotele dăunatoare cu caracter de impuls de peste 82 dB) și/sau recepționarea semnalelor audio externe (cu aparate radio FM incorporate sau posibilitatea de completare cu telefon, echipamente de comunicare cu radiofrecvență, microfoane, adaptoare, căști de comunicare bidirecțională).

Dispozitive de protecție cu diminuare activă a zgomotului: difuzoarele din caștile antifon neutralizează zgomotele care vin dintr-o sursă - secundara interferând de ex. cu un zgomot de frecvență joasă.

Standardele principale cu privire la protecția auzului

EN 352-1 Antifoane externe
EN 352-2 Antifoane interne
EN 352-2 Antifoane interne
EN 352-3 Căști antifon montabile pe căști de protecție utilizate în industrie
EN 352-4 Căști în funcție de nivelul zgomotului
EN 352-5 Căști de diminuare activă a zgomotului
EN 352-6 Căști cu intrare sunet

Metodele de stabilire a capacității de protecție auditivă

Metoda benzii de octavă: măsoară atenuarea medie a zgomotului de către un echipament, pe frecvențe date (de la 63/125 Hzla 8000Hz), de = unde, prin deducerea abaterii standard a valorilor măsurate, se poate obține atenuarea acceptată a antifoanelor și capacitatea de protecție = pe frecvențe.

Valoare simplificată de reducere a zgomotului (SNR= Single Number Rating): permitestabilirea simplă a eficienței echipamentului de protecție la o expunere la zgomot data. Deducând valoarea SNR din așa-numitul nivel de presiune acustica clasa C constituit din totalul zgomotului perceptibil la locul de muncă (L. ), se poate obține așa-numitul nivel de presiune acustică de clasa A din interiorul urechii (L, ). Echipamentul de protecție este corespunzător dacă reduce zgomotul sub valoarea limită de expunere la zgomot acceptată (85 dB).

Abonează-te la newsletter și nu rata cele mai noi oferte Seda Invest !
Trimite!