protecție OCHI, FAțĂ , ECHIPAMENTE SUDURĂ

Leziunile oculare reprezintă cca. 20% a accidentelor de muncă. Sortimentul de ochelari Lux Optical oferă protecție pentru toate riscurile posibile, cum ar fi:
Riscuri de natură mecanică:
■ Corpuri străine, care pot provoca deteriorări de diferite proporții în funcție de formă, mărimea lor sau viteza impactului.
Riscuri de natură chimică:
■ acizi, soluții alcaline, aburi, gaze și vapori, care chiar și în cantităti mici pot provoca leziuni permanente, arsuri pe cornee.
Leziuni prin iradiere:
■ efecte luminoase puternice, radiații ultraviolete(UV), infraroșii(IR) și laser
Riscuri termice:
■ apropierea sursei de caldură, materiale fierbinti împroșcate
Analizele au fost efectuate de către laboratorul specializat INSPEC Certification Ltd. din Anglia pe baza următoarelor standarde: CE EN166:2001(Europa), ANSI Z87.1(USA), CSA Z94(Canada), AS/NZS1337(Australia), JIST8147(Japonia)
Prescripții generale referitoare la utilizarea ochelarilor de protecție
■ Curațarea câmpului vizual:cu soluții adecvate de curațare a ochelarilor și o laveta sau cu apa calduță cu săpun și o cârpă moale.
■ Se va verifica în mod regulat starea ochelarilor de protecție. Dacă pe campul vizual se observă zgarieturi sau fisuri sau rama este deteriorată, ochelarii trebuie schimbați. Doar echipamentul de protecție aflat în stare perfectă asigură o protecție corespunzatoare.
■ În cazul utilizării lentilelor de schimb, verificați compatibilitatea marcajelor ramei și a lentilelor. Dacă clasele de rezistență mecanica nu sunt identice, ochelarii vor fi încadrati intr-o categorie inferioară.
■ Ochelarii de vedere purtați sub ochelarii de protecție pot fi deteriorați în cazul unor actiuni mecanice efectuate asupra lor.
■ Semnul CE conformitatea echipamentului de protecție cu reglementarile Ministerului Muncii nr. 18/2008. (XII.3) la Directiva 89/686/EEC respectiv armonizarea acestuia cu standardul EN 166.